Verschillende technieken

Zoals bij schilderen, kleien, beeldhouwen enz., zijn er ook bij het maken van Powertexobjecten verschillende technieken toe te passen.

Heel in den beginne leerde ik werken met lapjes: kleine smalle reepjes, grotere brede repen, lappen van 20x20 cm, ik leerde dat jersey heel mooi draperend kan vallen maar dat het een drama is om om de armen en benen heen te wikkelen. Laat staan om een hoofdje. Ik greep naar gewoon katoen, geen opgerolde randjes meer, katoen laat zich glad om de ledematen heen strijken.

 

Toen leerde ik klei maken Powertex met Stone Art: een uitkomst. Sindsdien bekleed ik mijn beeldjes op het naakte lijf met klei. Daar overheen doe ik de dingen zoals het uitkomt: met jersey (T-shirtstof), stockinette, paper decoration maar ook klei of, back to basic, weer gewoon katoen.

 

Iedereen die in mijn atelier komt werken kan gebruik maken van alle aangeboden materialen. Met Powertex is veel te doen, zowel beeldjes als sculpturen zijn er mee te maken en zelfs schilderijen behoren tot de mogelijkheden. Tyvek is een bijzonder materiaal dat prima is te gebruiken om op een aparte manier een beeldje mee aan te kleden, maar het leent zich ook uitstekend voor het verwerken in schilderijen. Zie bv. hier onder het schilderij met Tyvektulpen.